sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Love birds ja Valentinus


Pyhän Valentinuksen päivän vietosta Lagosissa meillä oli hauskat muistot viime vuodelta. 
Olimme nyt edellisenä päivänä tavanneet rantaterassilla britti pariskunnan Kentistä. He olivat tulleet viettämään vaimon syntymäpäivää (14.2) Lagosiin. Vaimon sukunimi oli Love. He olivat uusiopari kuten mekin. Mies oli ollut aikoinaan mm Rolling Stonesin, Pink Floydin ja monen muun huipputekijän tekniikkaa tekemässä. Hän kutsui täällä käsi kädessä kulkevia iäkkäämpiä pareja nimellä love birds. Päätimme ottaa itsestämme love birds kuvan Valentinuksen kunniaksi. Hehkuvat poskemme muistuttavat edellisen päivän liiallisesta auringosta. Täällä 14.2 on lemmen, kosiskelun, rakkauden ja pariskuntien päivä. Ystävistä ei puhuta mitään.


 Päivän ensimmäinen toimi oli ostokset maalaisten torilta. Vihannesten lisäksi on tarjolla taatusti tuoretta lihaa. Kaikenlaisia eläviä on ahdettu häkkeihin. Nämä linnut kiekuivat äänekkäästi. Lemmen vai vapauden kaipuuta?


Muistelimme elämämme parhaita sardiineja Figueira da Fozissa 2011. Päädyimme terassille syömään täkäläisiä sardiinifileitä. Ihan hyvää, mutta eivät pärjänneet Figueiralle. Hauskaa oli syödä ulkona.

 Kevät tulee tällä kertaa hiukan hillitymmin kylmyyden tähden, mutta kaunista on kaikkialla. Ensimmäinen kimppu on poimittu pientareelta maljakkoon.


Tällä kertaa emme menneet ravintolaan vaikka kaikkialla oli tarjolla edullisia ja ihania ruokalistoja. Keräsimme herkkuja omaa kynttiläillallista varten. Alkupaloina pieniä blinejä mädin ja ranskan kerman kera. Viiriäisen munia ja itse kypsennettyjä katkarapuja. Markku maistoi hiukan punaviiniä ensimmäisen kerran lähes puoleen vuoteen. Syy ei ole osallistuminen 100 päivää ilman viinaa kampanjaan. Olemme kumpikin sairastaneet sen verran ettei ole tehnyt mieli, eikä ole oikein uskaltanutkaan riskeerata toipumista. Löysin kullalleni muistorikkaan Tussoc Jumper´in ranskalaisen pino noir pullon. Etiketissä sika punaisessa jumpperissa.


Pääruuaksi teimme uunissa rucolalla, kirsikkatomaateilla ja paprikalla täytetyn lohifileerullan salaatin kera. Jälkiruokana sampanjaa (puolikas pullo), tuoreita mansikoita ja hovileipurimme taikomaa maailman parasta suklaakakkua. Jälkiruuan nautimme takkatulen äärellä olohuoneessa musiikkina haikea Amalia Rodriquesin fado.

Facebookissa saimme ystäviltämme valtavan paljon hyvän ystävänpäivän toivotuksia, mikä lämmitti mieltä kovasti. Kiitos niistä.

Teksti ja kuvat: Sinikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti